Site news

 
 
Picture of Öğr. Gör. Dr.  Doğu SIRT
BIL laboratuvarları yeni düzeni ve şifre bilgileri hk.
by Öğr. Gör. Dr. Doğu SIRT - Saturday, 10 November 2018, 10:13 PM
 

BIL Laboratuvarlarındaki bilgisayarlar geçtiğimiz hafta itibariyle formatlanmıştır. Yeni Windows kurulumlarında artık sadece BIL100E için özelleşmiş programlar bulunmaktadır.  

Formatlama ile beraber bilgisayarlara giriş biçimi de değişmiştir. Giriş yapacağınız bilgisayarların kullanıcı adı BILLAB, giriş şifresi PYTHON olarak güncellenmiştir. 

Bilgisayarlara giriş yapıldıktan sonra masaüstüne erişildiğinde internet bağlantısı hemen gelmemektedir. Bu noktada her öğrencimizin kendilerine ait İTÜ Kullanıcı Adı ve Şifrelerini girecekleri pop-up arayüzünün ekrana çıkması beklenmelidir. Ekrana arayüzün gelmesi 5-10 saniye arası sürebilmektedir. Şifrenin girilmesi ile birlikte yine 5-10 saniye arasında bilgisayarlar internete çıkmış olmaktadır. Uzun süre bilgisayarlara giriş yapılmadığında iki kere üst üste şifre girmek gerekebilmektedir. Pop-up arayüzü zaten ekrandaysa, direkt olarak İTÜ kullanıcı adınızı/şifrenizi girmeniz yeterlidir.

Bilgisayarlar ile alakalı herhangi bir problemde sakince görevliyi çağırıp bilgi vermeniz yeterlidir. Sorularınız ve problemlerinizi çözmek için laboratuvarlarda arasınav haftası boyunca sürekli görevli hocalar bulunacaktır.  

Tüm öğrencilerimize arasınavda başarılar dileriz. 

BIL Dersleri Koordinatörlüğü
Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi