Site news

 
 
Picture of Öğr. Gör. Dr.  Doğu SIRT
BIL100E Derslerinin Yeni Durumu ve Uzaktan Eğitim hk.
by Öğr. Gör. Dr. Doğu SIRT - Tuesday, 26 May 2020, 10:33 AM
 

Değerli öğrencilerimiz,

Önemli Not: Yeni Normal'e göre düzenlenen 2019-2020 Bahar Yarıyılı Akademik Takvim'i www.sis.itu.edu.tr'de ilan edilmiştir. Lütfen ilgili tarihleri kontrol ediniz. Midterm 2'nin ne zaman ve ne şekilde yapılacağı da ayrıntıların netleşmesinin ardından BIL Portal'ından ilan edilecektir. Öğrencilerimizin belirli aralıklarla sitemizi takip etmesini rica ederiz. 

BIL AND CMP COURSES -> BIL100E DISTANCE EDUCATION VIDEOS altından teorik ders videolarına,
BIL AND CMP COURSES -> BIL100E LABORATORY SESSION VIDEOS üzerinden uygulama dersi takviye videolarına, 
BIL AND CMP COURSES -> BIL100E SPRING SURVEYS altından haftalık anketimize erişebilirsiniz. 

(aşağıdaki açıklamaları mutlaka okuyunuz!)

Üniversite Senatosu'nun 26.03.2020'de aldığı karar sonucu BIL100E'nin ders değerlendirme kriterleri değişmiştir. Yeni oluşan duruma göre not hesaplamaları, bugüne kadar katılmış olduğunuz 4 adet kısa sınav (her biri %5 olmak üzere toplam %20) ve Final sınavlarının yapılmasının planlandığı Ağustos ayında gerçekleşecek olan 1 adet %80 değerinde Midterm 2'den elde edecek olduğunuz ham puan ile birlikte yapılacaktır.

Bu bağlamda dönemin geri kalanında gerçekleştirmeyi planladığımız 7 adet kısa sınav ve Midterm 1 iptal edilmiştir. Ne teorik derslerden ne de uygulama dersleri ile alakalı hiçbir öğrencimiz VF harf notu almayacağı için, sizlerden Uzaktan Eğitim derslerini takip etmeniz ve Uzaktan Eğitim'in değerlendirilmesi ve geri bildirim elde etmek adına sizlerden doldurmanızı istediğimiz haftalık anketler dışında herhangi bir beklentimiz olmayacaktır. Dersimizin teorik kısmı, ilgili Öğretim Elemanlarımız tarafından Uzaktan Eğitim ile asenkron olarak video kaydı ile verileceğinden, Üniversite Senatosu'nun yine aynı günkü (26.03.2020) kararında yer alan yaz dönemini kapsayan yoğunlaştırılmış öğretim uygulanması durumu 2019-2020 Bahar dönemine ait BIL100E dersi için söz konusu olmayacaktır.

Bununla birlikte, dersimizin Yaz okulunda açılıp açılmaması ile alakalı bir belirsizlik söz konusudur. İlerleyen süreçte hastalığın kontrol altına alınma durumuna koşut olarak öğretimin Yaz döneminde de devamı hakkında bilgilendirme yapılacağını düşünüyoruz. 

Sormak istediğiniz sorular için (idari ve akademik) BIL Dersleri Koordinatörlüğü çatısı altında yer alan ve dersinizi aldığınız ilgili Öğretim Elemanına ulaşabilirsiniz. Buna ek olarak Öğretim Elemanlarımızla, e-postayla ilgili ders haftası içeriği için soru/cevap yapmak adına değerlendirilecek ofis saatleri sırasıyla:

Öğr. Gör. Dr. Ömer Özyıldırım ve Öğr. Gör. Dr. Evren Dağlarlı -> Her Salı 10:30-16:30
Öğr. Gör. Erke Arıbaş ve Öğr. Gör. Berfin Kalay -> Her Perşembe 10:30-16:30
Öğr. Gör. Dr. Gülcihan Özdemir ve Doç. Dr. Özgür Atalay -> Her Cuma 10:30-16:30 biçimindedir.

Uzaktan eğitim süreçlerine katılarak dersi takip etmeniz için sahip olduğunuz İTÜ şifreleri ile portala giriş yapmanız ve duyuruları takip etmeniz yeterlidir. Sizlerden Uzaktan Eğitim sürecinde öncelikle her hafta Pazartesi saat 10:00 itibariyle bu siteden yapılacak duyurularla yayınlanacak olan (Ninova veya bir başka ortam kullanılmayacaktır) eğitim içeriğini izlemenizi ve teorik kısım ile alakalı slaytları çalışmanızı bekliyoruz. Uygulama kısmında ise eğer ilgili hafta ile alakalı uygulama anlatım videosu mevcutsa onu da öncelikli olarak izlemenizi ve eş zamanlı olarak Anaconda Navigator->Spyder üzerinden (https://www.anaconda.com/distribution/#download-section bağlantısından Python 3.7 için olan sürümünü indirebilirsiniz) kodlayarak çalışmanızı öneriyoruz. 

Tüm öğrencilerimize dönemin geri kalan dönemi için başarılar ve sosyal izolasyon döneminde sağlık ve sıhhat dileriz

BIL Dersleri Koordinatörlüğü
Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi