Site news

 
 
Picture of Öğr. Gör. Dr.  Doğu SIRT
BIL100E 2020-2021 Güz Yarıyılı Arasınav 2 telafisi hk. bilgilendirme
by Öğr. Gör. Dr. Doğu SIRT - Tuesday, 26 January 2021, 6:52 PM
 

BIL100E Koordinatörlüğü tarafından Arasınav 2 sırasında yaşanan süreç, aksaklıklara olan itirazlar ve gelen telafi talepleri ele alınmış ve telafi sınavının belirli bir takvime göre gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştır. 

1- Yapılan Arasınav 2'nin, Arasınav 1 ile karşılaştırıldığında problemsiz ve başarılı bir sınav olarak tamamlandığı değerlendirilmiştir. 
2- 45 dakikada bir sisteme 250 civarı öğrencimizin giriş yapmasından kaynaklanan sınava girişlerdeki kısa süreli aksamalar (bir süre beyaz ekran çıktıktan sonra sınavın gelmesi) ile alakalı telafi talepleri kabul edilmemiştir. 
3- 5 ayrı seansa ait 5 ayrı çan oluşturulması ile alakalı talep kabul edilmemiştir. 
4- Telafi sınav talepleri, öğrencilerimizin yazacakları bir dilekçe ile kendi fakülteleri tarafından Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi'ne gönderilmelidir. İlgili Fakülte Yönetim Kurulu kararı papirus.itu.edu.tr aracılığı ile Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi/BIL Dersleri Koordinatörlüğü'ne ulaşmayan öğrenciler telafi sınavına kesinlikle alınmayacaktır.
5- Mazeret Sınavına Girecek Öğrenciler İçin Fakülte Yönetim Kurulu Kararının Son Bildirim Tarihi, akademik takvime göre 8 Şubat 2021'dir. Telafi talepleri ilgili güne kadar tamamlanmalıdır.
6-Telafi sınavı talebinde bulunacak öğrencilerin ya sınava belirli bir sebepten (sağlık vb.) girememiş olması veya bir şekilde sınava giriş sağladı ise 50 puandan aşağı not almış olması gerekmektedir. Giriş yapabilenlerin ne tür bir sistemsel problem yaşadığı incelenecektir. 
7- Yukarıda belirtilen şekilde telafi talepleri tarafımıza ulaşan öğrencilerin durumları sistem üzerinden tek tek incelenecek ve oluşacak telafi sınavı listesi buradan (bil.itu.edu.tr/Site News) ilan edilecektir. 
8-Halen ek sınav hakkı ile alakalı sorular gelmektedir. Dersimizin Finali olmadığından ek sınav hakkı bugüne kadar olmadığı gibi, bundan sonraki süreçte de olmayacaktır. 

Buna göre BIL100E telafi sınavı 9 Şubat 2021 Salı saat 10:00-12:00 arasında yapılacaktır. 

Öğrencilerimizin bilgisine sunarız.

BIL Dersleri Koordinatörlüğü