Site news

Picture of Öğr. Gör. Dr.  Doğu SIRT
[ÖNEMLİ] 2 Ocak 2026'da yapılacak olan 2. Arasınav Telafisi hk. / [IMPORTANT] About the 2nd Midterm Make-Up Exam, which will be held on 2 January 2026
by Öğr. Gör. Dr. Doğu SIRT - Thursday, 1 January 2026, 7:42 PM

Dün geceden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı şu an durmuş olmasına rağmen, meteorolojik verilere göre gece saatlerinde buzlanma riski olabileceğinden Rektörlüğümüz tarafından 2 Ocak 2026 Cuma günü tüm eğitim-öğretim faaliyetlerinin, bütün seviyelerde çevrimiçi (online) olarak yürütülmesi kararı alınmıştır.

Bu kapsamda BIL100E 2. Arasınav mazeret sınavı, 02.01.2026 Cuma günü saat 11:00-12:00 aralığında çevrimiçi (online) olarak ayva.itu.edu.tr üzerinden gerçekleştirilecektir.

Sınavdan 5 dakika önce sistemde hazır olunması beklenmektedir. Sınav öncesi ve sırasındaki herhangi bir aksilikte sirtd@itu.edu.tr'ye ivedilikle e-posta atınız. 

Sağlık raporu/muayene formu öğrencilerimizin kendi Fakülte Yönetim Kurulu tarafından onaylı olanlar haricindekiler kesinlikle mazeret sınavına alınmayacaktır.

Not: 27 Aralık 2025 tarihinde gerçekleşen 1. Arasınav telafisine Yönetim Kurulu kararları yetişmeyen öğrencilerimiz de 1. Arasınav telafisine aynı gün ve saatte (02.01.2026 Cuma günü 11:00-12:00) girebileceklerdir.

BIL Dersleri Koordinatörlüğü

------------------------/--------------------------

Although the heavy snowfall effective since last night has stopped, due to the possible icing risk at night according to meteorological data, the Rectorate has decided that all educational activities at all levels will be carried out online on Friday, 2 January 2026.

Accordingly, BIL100E 2nd Midterm Make-Up exam will be held on 02.01.2026 (Friday) between 11:00-12:00, online via ayva.itu.edu.tr.

It is expected to be ready in the system 5 minutes before the exam. In case of any issues before or during the exam, please email sirtd@itu.edu.tr immediately.

Except for our students whose medical report/examination form is approved by the Faculty Administrative Board, students will not be allowed to take the make-up exam.

Note: Students whose Administrative Board decisions did not reach the 1st midterm make-up on December 27, 2025 will be able to take the 1st midterm make-up on the same day and time (02.01.2026 Friday between 11:00-12:00).

BIL Courses Coordinator